Steiku nodarbības tiek rīkotas interesentu grupām ar iepriekšēju pieteikšanos. Nodarbību mērķis ir iepazīstināt ikvienu ar Latvijā audzētu liellopa gaļu, kas tiek audzēta, nogatavināta, pagatavota un grilēta pēc Amerikas steika tradīcijām.

Nodarbības dalībnieki tiek sirsnīgi sagaidīti un uzņemti zemnieku saimniecības „Mazdzērvītes” omulīgajā pirtiņā. Nodarbību vada biedrības „Latvijas Steiku Kluba”  prezidents Jānis Ločmelis ar sievu Aismu. Nodarbības sagatavošanas darbos tiek piesaistīti arī citi biedrības biedri.

Steiku nodarbība sākas pie grila, kur gaļas baudītāji tiek iepazīstināti ar teoriju par liellopa gaļas dažādajiem gabaliem, katra gabala īpašībām, pagatavošanas metodēm, marinādi, cepšanas ilgumu un īpatnībām. Marinādē sagatavotie steiku gabali grupas acu priekša tiek izcepti un sniegti degustācijai. Tālākā nodarbība norisinās pirtiņas iekštelpās.

Biedrības „Latvijas Steiku Klubs” vadītājs Jānis ir azartisks steika piekritējs, kurš ir izglītojies  Amerikā, kā arī daudz ko apguvis pašmācības ceļā. Runājot par steiku Jānim iemirdzas acis, tādēļ ar lielu interesi un aizrautību var vērot viņa vadītās nodarbības, kurās tiek iekļauti arī daudzi steiku stāsti, kuriozi un knifiņi.

Nodarbība parasti ilgs 3 – 4 stundas un nodarbības ritējums atkarīgs no katras grupas individuāli, no zinātkāres un katra interesenta komunikabilitātes.